Baracoa
Door: Iris en Jeanine
Blijf op de hoogte en volg Jeanine
09 December 2006 | Cuba, Baracoa
We zijn nu net met de nachtbus aangekomen in Santa Clara. Heerlijke dagen achter de rug in Baracoa. Helaas lag Jeanine 1 van de dagen als een ziek vogeltje in haar bedje met stevige diarreeklachten. Iris is een dagje naar het strand gegaan met Eduardo. Een vage bekende van de salsa in Utrecht die Jeanine kende en toevallig tegen het lijf liep in Baracoa. Wat is het toch een kleine (salsa)wereld.
Gisteren (lijkt alweer een week geleden) zijn we naar de Cueva del Aguas geweest. Jeanine was gelukkig weer helemaal op de been. Dus meteen maar een pittige survivaltocht gedaan. Het is tenslotte een avontuur deze vakantie. Het was een hele tocht per fiets, boot, te voet, door de jungle struinen en jawel een echte rotsberg beklommen op onze slippers. Dit was echt een heeeeeeele steile berg en we hebben wat angstzweet verloren, maar het was de moeite waard. Uiteindelijk aangekomen bij de grot, waar we heerlijk in het koude, heldere water hebben gezwommen.
Dat was weer een topdag, zoals we er inmiddels velen hebben gehad. Veel hoogtepunten maar ook een paar dipjes. Waarvan we er momenteel 1 beleven. We zijn er namelijk net achtergekomen dat we beroofd zijn in 1 van onze casas. Gelukkig is er niet veel weg, alleen wat contant geld. Alle overige spullen hebben we nog. We balen er nog het meest van dat 1 van de eigenaren van de casas aan onze spullen heeft gezeten. En op zo´n onopvallende manier dat we er pas later achter zijn gekomen. We vertrouwen nu niemand meer.
Maar dit mag de pret niet drukken. We zijn nu alweer vrolijk en gaan zometeen even lekker een mojito drinken om onze zorgen weg te drinken. We hebben alleen geen geld meer en de bank is dicht want het is weekend (dit is nog maar de 3e x dat we daar pas in het weekend aan denken). Maar dat komt vast allemaal goed.
De laatste dagen Cuba liggen in het verschiet. Santa Clara geloven we wel voor vandaag. Morgenochtend vroeg met de bus naar Varadero. Daar nog 2 dagen strand (als het weer opknapt want om de pret compleet te maken regent het vandaag). Dan moeten we dinsdagochtend helaas al afscheid nemen van elkaar. Dinsdagochtend vliegt Jeanine naar Cancun en dinsdagavond vliegt Iris terug naar Nederland.
Dit is waarschijnlijk het laatste berichtje uit Cuba. Wij gaan nog even genieten. Jullie allemaal nog een fijn weekend!
Dikke kus van Jeanine en Iris
Dikke kus van Jeanine en Iris
10 December 2006 - 03:14
Mam Jeannette:
Tsja meisjes, na regen komt zonneschijn, ook wel eens andersom dus. Viva cuba! Iris goede terugreis en Jeanine fijne tijd verder, gelukkig komt Wouter je snel gezelschap houden! -
10 December 2006 - 09:24
Caroline:
He Jeanine, jeetje zeg wat klote van die eigenaar.. gelukkig zijn jullie nog effe met zijn 2-en... Leuk om jullie verhalen te lezen... Heb vandaag 3 bezichtigingen voor mijn huisje... Afgelopen vrijdag ook 2 gehad en al 1 bod gekregen!!! Helemaal super.. Dus met mij gaat het fantastisch.. Bruiloft Tanja was geweldig.. veel bekende en veel bier en goede muziek!!!! Echt jammer dat je er niet bij was maar jij bent zo te lezen ook een goed feestje aan het bouwen... Jeanine, geniet nog even van de dagen met iris en ik mail je snel
x Caroline -
10 December 2006 - 10:54
Rien:
Blij te horen dat jullie al zoveel topdagen hebben beleefd. Jammer van het dipje maar beschouw het maar als “ontwikkelingshulp”, jullie bulken toch van het geld. Van de week was er op de tv bij Nova nog een reportage over Cuba met wel aardige beelden waardoor we toch ook een beetje de sfeer konden proeven.
Nou, hopelijk overkomen jullie geen grotere drama’s meer dan de diarree van Jeanine en een regenbui. Nog een goed weekend, pas goed op jullie zelf en Iris, goede reis terug naar Utrecht en Jeanine verder naar Cancun.
We zien weer al uit naar het volgende verslag.
Doei, pap
11 December 2006 - 08:40
Esther:
Super om te lezen wat jullie allemaal beleven, het klinkt geweldig. Tanja de feest was inderdaad erg gezellig! Lijkt me trouwens heerlijk om nu in de zon te kunnen zijn. Hier regent het momenteel en het is nu bijna 10 uur en nog steeds donker buiten.